The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Πώς να φτιάξετε ζύμη για πίτσα: Συνταγή για αρχάριους

Αυτή η εύκολη συνταγή ζύμης για πίτσα δίνει μια μαλακή και νόστιμη σπιτική κρούστα πίτσας χρησιμοποιώντας μόλις 6 βασικά συστατικά που οι περισσότεροι μάγειρες έχουν στο χέρι. Είναι μια αλάνθαστη συνταγή για αρχάριους με απλές οδηγίες.

Εύκολη σπιτική ζύμη για πίτσα

Η κρούστα

Το κλειδί για μια υπέροχη πίτσα είναι η κρούστα – κάποιοι προτιμούν λεπτή και τραγανή, ενώ άλλοι την προτιμούν χοντρή και μαλακή. Αυτή η ευέλικτη ζύμη μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε διαφορετικά γούστα. Έχει ένα τρυφερό εσωτερικό με μια ελαφριά τραγανότητα και υπέροχη γεύση. Φτιαγμένη χωρίς αυγά ή βούτυρο, θεωρείται μια άπαχη ζύμη που γίνεται ωραία τραγανή στην υψηλή θερμοκρασία του φούρνου.

Συστατικά

Για να φτιάξετε τη ζύμη, θα χρειαστείτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ψωμιού μπορεί να αντικατασταθεί για μια πιο μαστιχωτή υφή. Η στιγμιαία μαγιά συνιστάται ανεπιφύλακτα – η μαγιά Platinum της Red Star βοηθάει αξιόπιστα τη ζύμη να φουσκώσει με ελάχιστη προσπάθεια. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό, περίπου 100-110°F για να φουσκώσει η μαγιά. Το πολύ ζεστό την σκοτώνει. Το ελαιόλαδο προσθέτει ωραία γεύση χωρίς να κάνει τη ζύμη υπερβολικά πλούσια. Το αλάτι την αρωματίζει τέλεια και η ζάχαρη τροφοδοτεί τη μαγιά ενώ μαλακώνει την ψίχα.

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή: ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά και στη συνέχεια προσθέστε τα υγρά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο είτε με το χέρι είτε με το μηχάνημα. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε το και αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει για περίπου 90 λεπτά. Χτυπήστε τη ζύμη για να απελευθερωθούν οι φυσαλίδες αέρα, χωρίστε τη στη μέση και σχηματίστε στρογγυλά κομμάτια. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά καθώς ετοιμάζετε τα υλικά.

Ψήσιμο

Ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Πασπαλίστε το ταψί με καλαμποκάλευρο πριν προσθέσετε τη ζύμη για επιπλέον τραγανότητα και γεύση, όπως κάνουν οι πιτσαρίες. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν διαμορφώνοντας τις δικές τους προσωπικές πίτες με δημιουργικές επικαλύψεις.

Αποθήκευση

Η ζύμη διατηρείται καλά όλη τη νύχτα στο ψυγείο για μεγαλύτερο χρόνο φουσκώματος και εξαιρετική γεύση. Επίσης, καταψύχεται υπέροχα για έως και 3 μήνες – ξεπαγώστε την κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο πριν το ψήσιμο.

Συμπέρασμα

Με μια συνταγή χωρίς φασαρία που ανταγωνίζεται τις πιτσαρίες, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα απολαύσετε την ευκολία της σπιτικής πίτσας ανά πάσα στιγμή. Προσαρμόστε τα υλικά για να ικανοποιήσετε όλα τα γούστα – αυτή η ευέλικτη κρούστα αποτελεί την τέλεια βάση για ένα διασκεδαστικό οικογενειακό γεύμα ή μια χαλαρή συνάντηση με φίλους.

Εύκολη σπιτική ζύμη για πίτσα

Recipe by Melissa PreyCourse: UncategorizedCuisine: ItalianDifficulty: Easy
Prep time

2

hours 

15

minutes
Cooking time

15

minutes
Yield

2 12

-inch pizzas
Total time

2

hours 

30

minutes

Περιγραφή

Ακολουθήστε αυτές τις βασικές οδηγίες για μια παχιά, τραγανή και μαστιχωτή κρούστα πίτσας στο σπίτι. Η συνταγή αποδίδει αρκετή ζύμη πίτσας για δύο πίτσες 12 ιντσών και μπορείτε να καταψύξετε τη μισή ζύμη για αργότερα. Σχεδόν 2 κιλά ζύμης συνολικά.

Συστατικά

  • 1 και 1/3 φλιτζάνια (320ml) ζεστό νερό (μεταξύ 100-110°F, 38-43°C)

  • 2 και 1/4 κουταλάκια του γλυκού (7g) Platinum Yeast από την Red Star στιγμιαία μαγιά (1 κανονικό πακέτο)

  • 1 κουταλιά της σούπας (13 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη

  • 2 κουταλιές της σούπας (30ml) ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το τηγάνι και το πινέλο στη ζύμη

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 3 και 1/2 φλιτζάνια (περίπου 450 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (με κουτάλι και ισοπέδωση), συν περισσότερο για τα χέρια και την επιφάνεια.

  • λίγο καλαμποκάλευρο για το πασπάλισμα του ταψιού

Οδηγίες

  • Πρώτα, ας φτιάξουμε τη ζύμη της πίτσας μας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά, ώστε η μαγιά να αφρίσει. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.
  • Τώρα έρχεται το διασκεδαστικό μέρος – το ζύμωμα! Πασπαλίστε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και απλώστε τη ζύμη. Ζυμώστε τη με τα χέρια σας για περίπου 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο αλεύρι αν κολλάει πολύ, μέχρι να γίνει λεία και να αναπηδά όταν τη χτυπάτε. Μου αρέσει να ζυμώνω τη ζύμη – είναι πολύ ικανοποιητικό! Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ βάσης σε χαμηλή ταχύτητα αν προτιμάτε.
  • Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη μπάλα ζύμης και γυρίστε τη γύρω γύρω για να καλυφθούν όλες οι πλευρές με λάδι. Αυτό θα την εμποδίσει να στεγνώσει. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη ή μια πετσέτα και αφήστε το σε κάποιο ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Ενώ η ζύμη φουσκώνει, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 475°F. Αν έχετε πέτρα για πίτσα, βάλτε και αυτή μέσα. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί πίτσας ή ένα ταψί ψησίματος και πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο – αυτό θα κάνει την κρούστα πολύ τραγανή.
  • Μόλις η ζύμη φουσκώσει, χτυπήστε την για να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη στη μέση αν θέλετε 2 πίτσες. Πάρτε το ένα μισό και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή έναν πλάστη για να το τεντώσετε και να το ισιώσετε σε έναν κύκλο 12 ιντσών πάνω στο προετοιμασμένο ταψί ή την επιφάνεια πίτσας, δημιουργώντας ένα μικρό χείλος γύρω από την άκρη. Προσθέστε τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες – το πεπερόνι και οι πιπεριές είναι πάντα ένας καλός συνδυασμός! Αλείψτε την κρούστα με ελαιόλαδο για να μην γίνει μούσκεμα.
  • Ψήστε για 13-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε αμέσως! Βάλτε στο ψυγείο ή καταψύξτε τυχόν περισσεύματα.
  • Τώρα χαλαρώστε και απολαύστε τη σπιτική σας πίτσα! Ενημερώστε με αν έχετε άλλες ερωτήσεις.

Σημειώσεις

  • Η κατάψυξη των περισσευμάτων είναι πανεύκολη με αυτή τη ζύμη! Μετά το πρώτο φούσκωμα, χωρίστε τη ζύμη στη μέση και καταψύξτε το ένα ή και τα δύο μισά, αν δεν χρειάζεστε 2 πίτσες τώρα. Επικαλύψτε ελαφρά τις μπάλες ζύμης με λάδι και, στη συνέχεια, κρύψτε τις σε σφραγισμένες σακούλες κατάψυξης, πιέζοντας τον περιττό αέρα. Θα διατηρηθούν έως και 3 μήνες.
  • Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε, μεταφέρετε μια κατεψυγμένη μπάλα ζύμης στο ψυγείο για να ξεπαγώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας – περίπου 8 ώρες. Αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα πριν τη χτυπήσετε και τη διαμορφώσετε ως συνήθως. Η ολονύκτια άνοδος στο ψυγείο είναι επίσης εξαιρετική για την ανάπτυξη της γεύσης αντί για την άνοδο στον πάγκο!
  • Μερικά χρήσιμα εργαλεία που κάνουν τη βραδιά πίτσας πιο εύκολη είναι το μίξερ βάσης, η ξύστρα ζύμης, το ταψί πίτσας, το πινέλο ζαχαροπλαστικής και ένας καλός κόφτης πίτσας.
  • Χρησιμοποίησα στιγμιαία μαγιά, αλλά η ενεργή ξηρή μαγιά λειτουργεί επίσης. Απλά αφήστε το πρώτο άπλωμα να διαρκέσει περισσότερο, τουλάχιστον 90 λεπτά. Αν έχετε γενικές ερωτήσεις σχετικά με τη μαγιά, ανατρέξτε στον οδηγό μου για το ψήσιμο με μαγιά!
  • Οι εικονιζόμενες πίτσες καλύφθηκαν με 1/2 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας, 2 φλιτζάνια τεμαχισμένη μοτσαρέλα, πεπερόνι, πράσινες πιπεριές σε φέτες και λίγο μείγμα ιταλικών μυρωδικών. Αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε ατελείωτες διαδρομές για συνδυασμούς γαρνιτούρας!
  • Πώς είναι αυτό; Προσπάθησα να το χωρίσω σε φιλικές συμβουλές στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε αργότερα αντί για ένα μεγάλο μπλοκ κειμένου. Ενημερώστε με αν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση ή έχετε επιπλέον ερωτήσεις!

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι για όλες τις χρήσεις αντί για αλεύρι ψωμιού;

Ναι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις αν δεν έχετε αλεύρι ψωμιού. Η κρούστα μπορεί να γίνει ελαφρώς λιγότερο μαστιχωτή.

Τι γίνεται αν δεν έχω στιγμιαία ξηρή μαγιά;

Η ενεργή ξηρή μαγιά θα λειτουργήσει επίσης, αν και μπορεί να χρειαστεί να δώσετε λίγο επιπλέον χρόνο για το φούσκωμα. Ελέγχετε περιοδικά το φούσκωμα της ζύμης αντί να βασίζεστε στο χρόνο.

Ποια θερμοκρασία πρέπει να έχει το νερό για να φουσκώσει η μαγιά;

Στόχος είναι το νερό να κυμαίνεται μεταξύ 100-110°F. Το πολύ κρύο νερό επιβραδύνει τη δραστηριότητα της μαγιάς, ενώ νερό άνω των 130°F μπορεί να σκοτώσει εντελώς τη μαγιά.

Μπορώ να φτιάξω τη ζύμη σε μηχανή ψωμιού;

Απολύτως, απλά προσθέστε τα υλικά στη μηχανή με τη σειρά που αναφέρονται. Επιλέξτε τον κύκλο ζύμης και πατήστε start.

Πώς ξέρω πότε η ζύμη έχει φουσκώσει αρκετά;

Η ζύμη θα πρέπει να διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος και να κουνιέται ελαφρά όταν την κουνάτε. Δοκιμάστε με τρυπήματα – θα πρέπει να παραμείνει ένα βαθούλωμα αντί να αναπηδήσει.

Μπορώ να προετοιμάσω τη ζύμη νωρίτερα;

Ναι! Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα μετά το πρώτο φούσκωμα για μια σούπερ γευστική ζύμη αργής ζύμωσης. Ή να καταψύξετε μπάλες από τη διαμορφωμένη ζύμη για έως και 3 μήνες.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να σχηματίσετε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια;

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, διπλώστε τις άκρες προς το κέντρο και κλείστε τις. Βάλτε τα χέρια σας σε κύπελλο γύρω από το κάτω μέρος και κινηθείτε κυκλικά για να σχηματίσετε ένα σφιχτό γύρο.

Ποιο ταψί είναι το καλύτερο για πίτσα;

Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό ταψί πίτσας, μια πέτρα ή ένα ανάποδο ταψί για πιο τραγανά αποτελέσματα. Λαδώστε και πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο πριν απλώσετε τη ζύμη.

Πώς μπορώ να κρατήσω την πίτσα από το να γίνει μούσκεμα;

Αλείψτε τις άκρες της κρούστας με ελαιόλαδο μετά το ψήσιμο για 3 λεπτά και στη συνέχεια ολοκληρώστε το ψήσιμο. Μην υπερφορτώνετε τις γαρνιτούρες ούτε κοντά στο κέντρο, ώστε ο πάτος να γίνει ωραία τραγανός.

Ποια θερμοκρασία φούρνου λειτουργεί καλύτερα;

Ανεβάστε τη θερμοκρασία όσο πιο ψηλά επιτρέπει ο φούρνος σας – μεταξύ 450° έως 550°F. Τοποθετήστε την πέτρα πίτσας ή το ταψί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο θερμαντικό στοιχείο.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *