The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Πώς να φτιάξετε την κλασική πίτσα με τυρί

Μετά από μια κουραστική μέρα, τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια παλιά καλή πίτσα με τυρί. Αυτή η συνταγή απογειώνει αυτό το απλό φαγητό παρηγοριάς. Ξεκινάμε με μια πολύ αφράτη ζύμη πίτσας ως βάση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια γευστική σπιτική σάλτσα ντομάτας, φτιαγμένη με τη σωστή ισορροπία γλυκού και αλμυρού. Από πάνω προσθέτουμε λιωμένο, κρεμώδες τυρί μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και ρίγανη. Τα υψηλής ποιότητας συστατικά κάνουν όλη τη διαφορά εδώ. Το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη τραγανή, τυρένια, στυφή πίτσα. Με κάθε ζεστή, λιπαρή μπουκιά, θα γευτείτε πόσο εκπληκτική μπορεί να είναι η απλότητα. Αυτή η εύκολη πίτσα μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά είναι απλά υπέροχη.

Κλασική πίτσα με τυρί

Recipe by Melissa PreyCourse: UncategorizedCuisine: Italian, AmericanDifficulty: Medium
Servings

1

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

767.5

kcal
Dough Resting Time

2

hours 
Total time

51

minutes

Συστατικά

  • 1 μπάλα ζύμη για πίτσα Artisan

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα

  • Αλεύρι σιμιγδάλι, για το πασπάλισμα

  • ¼ φλιτζανιού βασική σάλτσα πίτσας (η συνταγή ακολουθεί)

  • 3 ουγκιές τεμαχισμένη μοτσαρέλα χαμηλής υγρασίας

  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης, για γαρνίρισμα

Directions

  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες. Αυτό διευκολύνει το τέντωμα αργότερα. Μεταφέρετε μια μπάλα ζύμης σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ισιώστε την με τα δάχτυλά σας, αφήνοντας ένα περιθώριο 1/2 ίντσας.
  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 500°F. Αν χρησιμοποιείτε πέτρα για πίτσα, βάλτε την μέσα τώρα για να ζεσταθεί κι αυτή. Για εξωτερικούς φούρνους πίτσας, προθερμάνετε σύμφωνα με τις οδηγίες, συνήθως στην υψηλότερη ρύθμιση για 20 λεπτά (Σημείωση: οι ξυλόφουρνοι μπορεί να είναι πιο δύσκολοι για τους αρχάριους στον έλεγχο της θερμότητας).
  • Σχηματίστε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό κύκλο 10 ιντσών, τεντώνοντάς την απαλά με τα χέρια σας και αφήνοντας τη βαρύτητα να την επεκτείνει. Δημιουργήστε μια ελαφρώς παχύτερη εξωτερική άκρη κρούστας με τα δάχτυλά σας. Τοποθετήστε την τεντωμένη ζύμη σε μια λαμαρίνα πίτσας που έχει πασπαλιστεί με σιμιγδάλι. Απλώστε τη σάλτσα πίτσας και την τεμαχισμένη μοτσαρέλα.
  • Σύρετε προσεκτικά τη συναρμολογημένη πίτσα από την αποφλοίωση και τοποθετήστε την πάνω στην προθερμασμένη πέτρα ή το ταψί. Κουνήστε την φλούδα για να χαλαρώσει αν έχει κολλήσει. Πασπαλίστε τη φλούδα με μείγμα αλευριού όπως χρειάζεται. Χρησιμοποιήστε αποφασιστικές, συρόμενες κινήσεις για τη μεταφορά. Αφήστε την πίτσα να τεντωθεί ελαφρώς καθώς τραβάτε πίσω την αποφλοίωση.
  • Ψήστε την πίτσα για 3-6 λεπτά αν χρησιμοποιείτε φούρνο σπιτιού, μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και να ροδίσει ο πάτος. Ψήστε για λίγα λεπτά στο γκριλ για να τελειώσει το ψήσιμο της κορυφής. Για εξωτερικούς φούρνους, ψήστε για 2-4 λεπτά, περιστρέφοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να φουσκώσει και να απανθρακωθεί στα σημεία.
  • Μεταφέρετε την ψημένη πίτσα με την φλούδα σε μια σανίδα κοπής. Προσθέστε φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη αν θέλετε. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

Σημειώσεις

  • Αφήστε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την πλάσετε. Βγάλτε την παγωμένη ζύμη από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο. Αφήνοντάς την να ζεσταθεί σιγά σιγά και να χαλαρώσει, η ζύμη είναι πολύ πιο εύκολο να τεντωθεί και να σχηματιστεί απαλά χωρίς να γίνει σκληρή.
  • Χρησιμοποιήστε ατσάλι ή πέτρα ψησίματος προθερμασμένη σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (500°F). Η καυτή θερμότητα είναι απαραίτητη για τη δημιουργία αυτής της εξαιρετικά λεπτής, τραγανής κρούστας με ελαφρώς απανθρακωμένες φυσαλίδες στις άκρες. Η προθερμασμένη επιφάνεια μιμείται το φούρνο πίτσας. Είτε ψήνετε στον κανονικό σας φούρνο είτε σε υπαίθριο φούρνο, ένας θερμικά αγώγιμος χάλυβας ή πέτρα ψησίματος είναι το κλειδί.

Βασική σάλτσα για πίτσα

Όταν πρόκειται για σάλτσα πίτσας, το πιο απλό είναι καλύτερο. Αφού δοκιμάσαμε όλα τα είδη σάλτσας ντομάτας, διαπιστώσαμε ότι η πιο νόστιμη ήταν αυτή που φτιάξαμε απευθείας από την κονσέρβα.

Απλά ανοίξτε μια κονσέρβα βιολογικής σάλτσας ντομάτας Muir Glen και ανακατέψτε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Η φρέσκια, φωτεινή γεύση ντομάτας συνδυάζεται τέλεια με το τυρί και τη ζύμη. Αυτή η εύκολη σάλτσα αφήνει τις άλλες γεύσεις να λάμψουν αντί να τις υπερκαλύπτουν.

Συστατικά:

  • 1 (15 oz) μπορεί να Muir Glen βιολογική σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 1⁄2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 3⁄4 κουταλάκια του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν. Χρησιμοποιήστε το αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο μέχρι 2 ημέρες.

Η ομορφιά αυτής της σάλτσας είναι η απλότητά της. Με λίγα μόνο βασικά υλικά, καταλήγετε με μια επικάλυψη ποιότητας εστιατορίου για τη σπιτική σας πίτσα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *