The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Πώς να φτιάξετε πίτσα με έξτρα τυρί

Μια απλή συνταγή για πίτσα με έξτρα τυρί πάνω από την καλύτερη σπιτική ζύμη πίτσας.

Έξτρα πίτσα με τυρί
Έξτρα πίτσα με τυρί

Κάντε νόστιμη σπιτική πίτσα με αυτή την εύκολη συνταγή

Φτιάχνοντας πίτσα στο σπίτι μπορεί να έχει ακόμα καλύτερη γεύση από την πίτσα ενός εστιατορίου! Αυτή η απλή συνταγή σας διδάσκει πώς να φτιάξετε νόστιμη σπιτική ζύμη για πίτσα από το μηδέν.

Συστατικά ζύμης πίτσας

Χρειάζεστε μόνο 6 κοινά συστατικά για να φτιάξετε ζύμη πίτσας:

  • Μαγιά – Δίνει στη ζύμη μια αφράτη υφή όταν ψήνεται
  • Ζεστό νερό – Βοηθάει τη μαγιά να ενεργοποιηθεί
  • Αλεύρι – Χρησιμοποιήστε λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις για καλύτερα αποτελέσματα
  • Ελαιόλαδο – Προσθέτει υπέροχη γεύση
  • Αλάτι – Για γεύση
  • Ζάχαρη – Βοηθάει τη μαγιά να αναπτυχθεί και κάνει τη ζύμη μαλακή

Εξοπλισμός

Δεν χρειάζεστε κανένα φανταχτερό εξοπλισμό για να φτιάξετε ζύμη πίτσας. Τα μόνα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι:

  • Μίξερ – Διευκολύνει την ανάμιξη και το ζύμωμα.
  • Ταψί για πίτσα – Ή και ένα κανονικό ταψί ψησίματος.
  • Κόφτης πίτσας – Κόβει την πίτσα με τάξη

Ιδέα για διασκεδαστική βραδιά πίτσας

πίτσα με τυρί

Φτιάξτε σπιτική ζύμη για πίτσα και καλέστε τους φίλους σας για ένα πάρτι πίτσας! Σχηματίστε τη ζύμη σε μικρούς γύρους και αφήστε τον καθένα να βάλει τη δική του μίνι πίτσα. Τα κλασικά υλικά όπως τυρί, πεπερόνι, λαχανικά κ.λπ. είναι όλα υπέροχα. Τα παιδιά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο σχηματισμό και τη διακόσμηση των πιτσών.

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα μαστιχωτή σπιτική ζύμη πίτσας. Συμπληρώστε την απλά με σάλτσα και τυρί ή τρελαθείτε με τα αγαπημένα σας υλικά. Η σπιτική πίτσα είναι διασκέδαση για όλη την οικογένεια!

Σπιτική πίτσα με έξτρα τυρί συνταγή

Recipe by Melissa PreyCourse: PizzaCuisine: ItalianDifficulty: Medium
Servings

8

servings
Prep time

2

hours 
Cooking time

15

minutes
Calories

2597

kcal
Yield

one

12-inch pizza

Περιγραφή
Η συνταγή μου για τη ζύμη πίτσας δίνει περίπου 2 κιλά ζύμης, που είναι αρκετά για δύο πίτσες 12 ιντσών. Τα γαρνιτούρα που αναφέρονται παρακάτω είναι αρκετά για μία πίτσα 12 ιντσών με επιπλέον τυρί. Καταψύξτε την υπόλοιπη ζύμη πίτσας για μια άλλη φορά ή φτιάξτε δύο πίτσες διπλασιάζοντας τα υλικά για τις γαρνιτούρες. Μπορείτε ελεύθερα να χρησιμοποιήσετε 1 κιλό ζύμη πίτσας από κατάστημα αντί για σπιτική.

Συστατικά

  • 1/2 συνταγή σπιτικής ζύμης για πίτσα (ή 1 κιλό ζύμη για πίτσα από κατάστημα)

  • 1 κουταλιά της σούπας (15ml) ελαιόλαδο, μοιρασμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας (8 γρ.) καλαμποκάλευρο

  • 1/2-3/4 φλιτζάνι (127-190 γρ.) σάλτσα πίτσας, ανάλογα με το πόσο σας αρέσει (σπιτική ή αγορασμένη)

  • 8 ουγγιές τυρί μοτσαρέλα σε φέτες

  • 1 και 1/2 φλιτζάνια (6oz ή 168g) τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

  • 2-3 κουταλιές της σούπας (10-15 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα

  • αποξηραμένος βασιλικός ή ιταλικό καρύκευμα, ανάλογα με τη γεύση

Οδηγίες

  • Ζύμη: Προετοιμάστε τη ζύμη πίτσας μέσω του βήματος 3. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένη ζύμη πίτσας από κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι έχει ξεπαγώσει.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 246°C (475°F). Αφήστε τον να ζεσταθεί για τουλάχιστον 15-20 λεπτά, καθώς θα πλάθετε την πίτσα στο επόμενο βήμα. Αν χρησιμοποιείτε πέτρα πίτσας, τοποθετήστε την επίσης στο φούρνο για να προθερμανθεί. Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί ψησίματος ή ταψί πίτσας με 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίστε ελαφρά με καλαμποκάλευρο, το οποίο δίνει στην κρούστα επιπλέον τραγανότητα και γεύση.
  • Σχηματίστε τη ζύμη: Σπρώξτε την με γροθιές για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και καταψύξτε τη μισή ζύμη για μια άλλη φορά – δείτε τις οδηγίες κατάψυξης στη συνταγή για τη ζύμη πίτσας. Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας ελαφρά αλευρωμένα χέρια ή πλάστη, ισιώστε απαλά τη ζύμη σε δίσκο. Τοποθετήστε την στο προετοιμασμένο ταψί και, χρησιμοποιώντας ελαφρά αλευρωμένα χέρια, τεντώστε και ισιώστε τον δίσκο σε κύκλο 12 ιντσών, πάχους περίπου 1/2 ίντσας. Αν η ζύμη συρρικνώνεται καθώς προσπαθείτε να την τεντώσετε, σταματήστε αυτό που κάνετε, σκεπάστε την ελαφρά και αφήστε την να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά, και δοκιμάστε ξανά. Αφού σχηματίσετε έναν κύκλο 12 ιντσών, σηκώστε την άκρη της ζύμης προς τα πάνω για να δημιουργήσετε ένα χείλος γύρω από τις άκρες. Εγώ απλά τσιμπάω τις άκρες προς τα πάνω για να δημιουργήσω το χείλος. Αν χρησιμοποιείτε πέτρα πίτσας, τοποθετήστε τη ζύμη απευθείας σε μια λαμαρίνα φούρνου που έχει πασπαλιστεί με καλαμποκάλευρο. Καλύψτε ελαφρά τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, καθώς μαζεύετε τα υλικά για την πίτσα.
  • Καλύψτε και ψήστε την πίτσα: Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, πιέστε βαθουλώματα στην επιφάνεια της ζύμης για να αποφύγετε το φούσκωμα. Αλείψτε τη ζύμη με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Καλύψτε τη ζύμη με τη σάλτσα πίτσας, έπειτα με τη μοτσαρέλα σε φέτες, την τριμμένη μοτσαρέλα και την τριμμένη παρμεζάνα. Πασπαλίστε ελαφρά με βασιλικό ή ιταλικό καρύκευμα.
  • Ψήστε για 14-15 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο.
  • Κόψτε τη ζεστή πίτσα σε φέτες και σερβίρετε αμέσως. Καλύψτε καλά την πίτσα που περίσσεψε και φυλάξτε την στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Οδηγίες κατάψυξης και αναθέρμανσης παρακάτω.

Σημειώσεις

  • Οδηγίες κατάψυξης: για το πώς να καταψύξετε τη ζύμη της πίτσας. Μπορείτε να καταψύξετε την ψημένη και κρυωμένη πίτσα ή τα κομμάτια πίτσας. Τυλίξτε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τις τυλιγμένες φέτες σε ένα δοχείο ή μια σακούλα κατάψυξης. Καταψύξτε έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Οδηγίες αναθέρμανσης: 204°C (350°F) σε φούρνο μέχρι να ζεσταθεί. (Περίπου 10 λεπτά για φέτες, 15-20 λεπτά για ολόκληρη πίτσα).
  • Ζύμη πίτσας ολικής άλεσης: Πίτσα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή ζύμης ολικής αλέσεως. Χρειάζεστε μόνο τη μισή ζύμη για να φτιάξετε 1 πίτσα, οπότε καταψύξτε την επιπλέον ζύμη σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες ή φτιάξτε 2 πίτσες.

Η σπιτική πίτσα είναι μια διασκεδαστική και νόστιμη δραστηριότητα που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Φτιάχνοντας τη δική σας ζύμη για πίτσα από το μηδέν έχετε ως αποτέλεσμα μια υπέροχα μαστιχωτή και γευστική κρούστα. Συμπληρώστε την απλά με σάλτσα και τυρί για την κλασική βραδιά πίτσας ή γίνετε δημιουργικοί με ατελείωτους συνδυασμούς γαρνιτούρας.

Τα παιδιά λατρεύουν να διαμορφώνουν τις δικές τους προσωπικές πίτσες και να προσθέτουν τις αγαπημένες τους γαρνιτούρες. Η βραδιά πίτσας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλακούν τα παιδιά στο μαγείρεμα και να δοκιμάσουν νέα φαγητά. Το χαμόγελο στα πρόσωπά τους όταν παίρνουν την πρώτη μπουκιά από τις σπιτικές τους δημιουργίες πίτσας κάνει όλη την προσπάθεια να αξίζει τον κόπο.

Αυτή η απλή συνταγή ζύμης για πίτσα είναι αρκετή για μια πίτσα 12 ιντσών, ενώ τα υπολείμματα μπορούν να καταψυχθούν για αργότερα. Μη διστάσετε να τη διπλασιάσετε για ένα πάρτι πίτσας ή να χρησιμοποιήσετε αγορασμένη ζύμη από το κατάστημα για ακόμα πιο εύκολα δείπνα τα βράδια της εβδομάδας. Όπως και να την καλύψετε, η σπιτική πίτσα με κρούστα που φτιάχνετε μόνοι σας απογειώνει αυτό το δημοφιλές φαγητό.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *