The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Πώς να φτιάξετε πίτσα στο σπίτι: Συνταγή πίτσας

Είτε πρόκειται για οποιαδήποτε περίσταση, όλοι μας αγαπάμε να τρώμε πίτσα στο σπίτι. Αλλά, τι κρύβεται πίσω από την παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου; Λοιπόν, μάθετε τα πάντα για την παρασκευή μιας νόστιμης πίτσας στο σπίτι με αυτή την εύκολη συνταγή που θα σας οδηγήσει σε λεπτομερή βήματα και μερικές συμβουλές που θα σας καθοδηγήσουν στην παρασκευή μιας πίτσας στο σπίτι.

Εύκολα βήματα για μια σπιτική γιορτή πίτσας

pexels shameel mukkath 5175567

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πιάτα της ιταλικής κουζίνας και ένα από τα εύκολα πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι για τους αγαπημένους σας. Το μόνο μειονέκτημα είναι – η κατασκευή της τέλειας βάσης πίτσας. Δεν μπορούν όλοι να την φτιάξουν. Ωστόσο, σε αυτή την εύκολη συνταγή, σας δίνουμε βήμα προς βήμα λεπτομέρειες για το πώς να φτιάξετε μια πίτσα χρησιμοποιώντας τη φρέσκια βάση πίτσας.

Αν και μπορείτε να αγοράσετε μια βάση πίτσας από το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή την αγορά, η πραγματική γεύση μιας πίτσας θα έρθει μόνο όταν φτιάξετε μια φρέσκια πίτσα. Επίσης, ένα άλλο πράγμα σχετικά με την παρασκευή πίτσας είναι ότι πρέπει να την ψήσετε στη σωστή θερμοκρασία και κάτω από τις σωστές συνθήκες.

Αν λοιπόν, είστε πανέτοιμοι να φτιάξετε την πίτσα στο σπίτι, ορίστε μια εύκολη συνταγή που θα σας καθοδηγήσει να ετοιμάσετε την τέλεια πίτσα. Το μόνο που χρειάζεστε για να ετοιμάσετε την πιο απλή πίτσα στο σπίτι είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ξηρή μαγιά, ζεστό νερό, κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και διάφορα είδη τυριών μαζί με κέτσαπ ντομάτας.

Εδώ, σε αυτή την ιταλική συνταγή, έχουμε χρησιμοποιήσει και μανιτάρια, που είναι μια υποκειμενική επιλογή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της αρεσκείας σας στην πίτσα. Αυτό το πιάτο είναι ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα, στο οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας λαχανικά. Αυτή η τυρένια απόλαυση μπορεί να σερβιριστεί σε περιστάσεις όπως πάρτι γατούλας, potluck και ακόμη και βραδιά παιχνιδιού. Αν έχετε προγραμματίσει ένα πάρτι στο σπίτι, τότε είναι το πιο εύκολο πιάτο για να το ετοιμάσετε. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε την πίτσα με λίγη ρίγανη και κόκκινο τσίλι και απολαύστε την με κέτσαπ ντομάτας.

Συνταγή πίτσας

Recipe by Melissa PreyCourse: UncategorizedCuisine: ItalianDifficulty: Medium
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

1946

kcal
Dough Resting Time

3

hours 
Total time

1

hour 

10

minutes

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100 ml κέτσαπ ντομάτας

  • 1 ντομάτα

  • 2 κρεμμύδια

  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

  • 2 κουταλάκια του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο

  • 100 γραμμάρια επεξεργασμένου τυριού

  • 4 μανιτάρια

  • 1/2 πιπεριά (πράσινη πιπεριά)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα

  • 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά

  • νερό όπως απαιτείται

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τη ζύμη της πίτσας
  • Ετοιμάστε τη βάση της πίτσας
  • Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά για την πίτσα
  • Απλώστε τη σάλτσα και τα λαχανικά στη βάση
  • Ψήστε την πίτσα στους 250 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

Notes

  • Μία από τις βασικές συμβουλές είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε προθερμάνει το φούρνο. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κανονικό φούρνο, τότε βεβαιωθείτε ότι έχει προθερμανθεί στους 280 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε έτοιμη βάση, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κρύα. Βεβαιωθείτε ότι την έχετε βγάλει μισή ώρα πριν αρχίσετε να φτιάχνετε την πίτσα.
  • Μην ανοίγετε τη ζύμη, αλλά τεντώστε την για να φτιάξετε τη βάση. Αυτό σημαίνει ότι αν φτιάχνετε τη φρέσκια βάση για πίτσα, η ζύμη θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου και θα είναι εύκολο να την τεντώσετε.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε πίτσα εστιατορικού τύπου είναι να χρησιμοποιήσετε πέτρα πίτσας, καθώς βοηθά τη ζύμη να φουσκώσει και την κάνει επίσης τραγανή. Προχωρήστε.
  • Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια βιολογική προσέγγιση στην πίτσα σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φρέσκο πουρέ ή τον πολτό ντομάτας. Αυτό θα κάνει την πίτσα σας πιο νόστιμη.

Πώς να φτιάξετε πίτσα

pexels sean m 166451

Βήμα 1 Προετοιμάστε τη ζύμη πίτσας

Πάρτε μια πλάκα ζύμωσης της ζύμης και προσθέστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και μπέικιν πάουντερ σε αυτό και κοσκινίστε το αλεύρι μία φορά. Στη συνέχεια, φτιάξτε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Από την άλλη πλευρά, πάρτε λίγο χλιαρό νερό και ανακατέψτε σε αυτό τη μαγιά μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και κρατήστε το στην άκρη για 10-15 λεπτά. Η μαγιά θα φουσκώσει στο μεταξύ. Μόλις η μαγιά φουσκώσει, προσθέστε την στο αλεύρι ζυμώστε τη ζύμη ωραία χρησιμοποιώντας λίγο νερό. Κρατήστε αυτή τη ζύμη στην άκρη για 4-6 ώρες. Στη συνέχεια, ζυμώστε τη ζύμη για άλλη μια φορά. Τώρα, η ζύμη για πίτσα είναι έτοιμη.

Βήμα 2 Προετοιμάστε τη βάση της πίτσας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τώρα, είναι η ώρα να φτιάξετε τη βάση της πίτσας, όταν η ζύμη είναι έτοιμη. Πασπαλίστε λίγο το χώρο με ξηρό αλεύρι και πάρτε μια μεγάλη ποσότητα από τη ζύμη της πίτσας. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε αυτή τη ζύμη σε μια ωραία κυκλική βάση. (Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η κυκλική βάση είναι ομοιόμορφη σε όλα τα άκρα.) Μόλις φτιάξετε τη βάση, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι και τρυπήστε τη βάση με αυτό, ώστε η βάση να μην φουσκώσει και να ψηθεί ωραία. Βάλτε την στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε την για 10 λεπτά. Τώρα, η βάση της πίτσας σας είναι έτοιμη.

Βήμα 3 Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά για την πίτσα

Τώρα, πλένετε την πιπεριά και την κόβετε σε λεπτές φέτες σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε επίσης σε λεπτές φέτες σε ένα άλλο μπολ. Και τέλος, κόψτε τις ντομάτες και τα μανιτάρια με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι αυτές οι ντομάτες έχουν λιγότερο χυμό μέσα τους. Μόλις τελειώσουν όλα τα λαχανικά, Τώρα, τρίψτε το επεξεργασμένο τυρί και τη μοτσαρέλα σε ξεχωριστά μπολ.

Βήμα 4 Απλώστε τη σάλτσα και τα λαχανικά στη βάση

Στη συνέχεια, πάρτε τη φρέσκια βάση πίτσας και απλώστε παντού κέτσαπ ντομάτας. Απλώστε το μισό επεξεργασμένο τυρί σε όλη τη βάση και βάλτε ομοιόμορφα τα λαχανικά σε όλη τη βάση. Αφού βάλετε όλα τα λαχανικά, βάλτε ένα παχύ στρώμα τυρί μοτσαρέλα.

Βήμα 5 Ψήνετε την πίτσα στους 250 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

Βάλτε αυτή τη βάση πίτσας σε ένα ταψί και τοποθετήστε την μέσα στο φούρνο. Αφήστε την πίτσα να ψηθεί 10 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μόλις τελειώσει, βγάλτε το ταψί και κόψτε την πίτσα σε φέτες. Πασπαλίστε με ρίγανη και νιφάδες τσίλι ανάλογα με το γούστο σας και σερβίρετε ζεστή (Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος έχει προθερμανθεί στους 250 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 5 λεπτά).

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *