The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Πώς να φτιάξετε τηγανίτες – Εύκολη συνταγή για τηγανίτες

Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε νόστιμες τηγανίτες από το μηδέν. Φανταστείτε μια στοίβα από χρυσές, αφράτες τηγανίτες που είναι τραγανές στις άκρες και μαλακές στη μέση. Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και χρησιμοποιεί απλά υλικά όπως αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, βούτυρο και αυγό. Είναι πολύ πιο νόστιμη από τα έτοιμα μείγματα που μπορείτε να αγοράσετε.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη βασική συνταγή ή να δοκιμάσετε παραλλαγές με βουτυρόγαλα ή γιαούρτι. Όπως και να έχει, θα έχετε μια στοίβα αφράτες τηγανίτες έτοιμες σε λιγότερο από μισή ώρα.

Αν θέλετε να κρατήσετε τις τηγανίτες ζεστές όσο τελειώνετε το μαγείρεμα, βάλτε τις στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να είστε έτοιμοι να τις φάτε. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά.

Εύκολη συνταγή για τηγανίτες
Εύκολη συνταγή για τηγανίτες

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να φτιάχνετε τέλειες τηγανίτες κάθε φορά:

  1. Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά: Βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ δεν έχουν λήξει ή χαλάσει.
  2. Μην ανακατεύετε υπερβολικά: Όταν αναμειγνύετε τα υγρά και τα ξηρά συστατικά, ανακατεύετε μόνο μέχρι να μη βλέπετε στεγνά σημεία. Το υπερβολικό ανακάτεμα κάνει τις τηγανίτες σκληρές και λιγότερο αφράτες.
  3. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί: Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά. Αυτό βοηθά τα προζύμια να δημιουργήσουν μικροσκοπικούς θύλακες διοξειδίου του άνθρακα, κάνοντας τις τηγανίτες πιο αφράτες.
  4. Ξεκινήστε με καυτή επιφάνεια: Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι ή το ταψί σας έχει ζεσταθεί πλήρως πριν ρίξετε το μείγμα.
  5. Φτιάξτε μια δοκιμαστική τηγανίτα: Μαγειρέψτε πρώτα μια μικρή τηγανίτα για να ελέγξετε τη θερμοκρασία και το χρόνο μαγειρέματος. Κοιτάξτε την κάτω πλευρά για να δείτε αν ροδίζει σωστά.
  6. Μην πιέζετε τις τηγανίτες: Αποφύγετε να πιέζετε τις τηγανίτες με τη σπάτουλα μετά το γύρισμα. Αυτό τις διατηρεί ελαφριές και αφράτες.

Τι να σερβίρετε με τηγανίτες

Τώρα, όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε τις τηγανίτες σας, μπορείτε να τις καλύψετε με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη άχνη, μέλι, μαρμελάδες, σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα. Γίνετε δημιουργικοί με γαρνιτούρες όπως κομπόστα με ανάμεικτα μούρα, σάλτσα μπανάνας-καραμέλας, κρέμα λεμονιού ή σιρόπι με μπαχαρικά πορτοκαλιού. Απολαύστε τις σπιτικές σας τηγανίτες!

Πώς να φτιάχνετε αφράτες σπιτικές τηγανίτες κάθε φορά

Recipe by Melissa PreyCourse: AperitivesCuisine: ItalianDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

300

kcal

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (με κουτάλι και ισοπεδωμένο)

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, ή φυτικό λάδι

  • 1 μεγάλο αυγό

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

  • Διάφορες γαρνιτούρες, όπως βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη άχνη, μέλι, μαρμελάδες, κονσέρβες, ζαχαρούχα σαντιγί ή σιρόπι σοκολάτας.

Οδηγίες

  • Συγκεντρώστε τα υλικά και προθερμάνετε το φούρνο:
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Έχετε έτοιμο ένα ταψί ή μια πυρίμαχη πιατέλα για να κρατάτε τις ψημένες τηγανίτες ζεστές στο φούρνο.
  • Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά:
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
  • Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά:
    Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το γάλα, το βούτυρο (ή το λάδι) και το αυγό.
  • Συνδυάστε τα υγρά και τα ξηρά υλικά:
    Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να υγρανθούν. (Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα, μερικά μικρά κομμάτια είναι μια χαρά).
  • Ζεσταίνετε και λαδώνετε το τηγάνι ή τη σχάρα:
    Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι (αντικολλητικό ή χυτοσίδηρο) ή ένα ταψί σε μέτρια φωτιά. Διπλώστε ένα φύλλο χαρτί κουζίνας στη μέση και βρέξτε το με λάδι- τρίψτε προσεκτικά το τηγάνι με το λαδωμένο χαρτί κουζίνας.
  • Βάλτε το κουτάλι του κουταλιού στο τηγάνι ή στη σχάρα:
    Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού για να απλώσετε το μείγμα σε στρογγυλό σχήμα (σε ένα μεγάλο τηγάνι θα πρέπει να χωράνε 2 έως 3).
  • Μαγειρέψτε την πρώτη πλευρά:
    1 έως 2 λεπτά.
  • Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες:
    και ψήστε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά, 1 έως 2 λεπτά ακόμα.
  • Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε το ζεστό στο φούρνο:
    Καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και διατηρήστε το ζεστό στο φούρνο. Συνεχίστε με περισσότερο λάδι και το υπόλοιπο μείγμα. (Θα έχετε 12 έως 15 τηγανίτες.) Σερβίρετε ζεστές, με τις επιθυμητές γαρνιτούρες.

Παραλλαγές τηγανίτας

  • Βουτυρόγαλα – Στο βήμα 1, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο ξηρό μείγμα. Στο βήμα 2, αντικαταστήστε το γάλα με βουτυρόγαλα χαμηλών λιπαρών.
  • Γιαούρτι – Στο βήμα 1, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο ξηρό μείγμα. Στο βήμα 2, αντικαταστήστε το γάλα με 2/3 φλιτζανιού απλό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και 1/3 φλιτζανιού γάλα.
  • Αλεύρι ολικής αλέσεως με γιαούρτι – Στο βήμα 1, αντικαταστήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως, 1/4 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο και φύτρο σιταριού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Στο βήμα 2, αντικαταστήστε το γάλα με 2/3 φλιτζανιού απλό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και 1/3 φλιτζανιού γάλα.

Πώς να αποθηκεύσετε και να ζεστάνετε τηγανίτες

Αποθήκευση του μείγματος για τηγανίτες:
Αν έχετε επιπλέον μείγμα για τηγανίτες που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στην ημέρα, καλύψτε το μπολ ανάμειξης ή το κύπελλο μέτρησης με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Αν δεν το χρησιμοποιήσετε εντός της ημέρας, μαγειρέψτε το υπόλοιπο μείγμα σε τηγανίτες και αποθηκεύστε το για να το ξαναζεστάνετε αργότερα.

Αποθήκευση των τηγανίτες που περίσσεψαν:
Οι τηγανίτες που περισσεύουν καταψύχονται καλά. Αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς πριν τις καταψύξετε ή τις καταψύξετε. Για βραχυπρόθεσμη αποθήκευση (λίγες ημέρες), διατηρήστε τις στο ψυγείο. Για μεγαλύτερης διάρκειας αποθήκευση, καταψύξτε τις. Χρησιμοποιήστε μια σακούλα κατάψυξης με φερμουάρ, διαχωρίζοντας τις τηγανίτες με κερί ή λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Βεβαιωθείτε ότι η σακούλα είναι αεροστεγής.

Μέθοδοι αναθέρμανσης:

1. Μέθοδος φούρνου:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς.
  • Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε ένα ταψί με λαμαρίνα και ζεστάνετε τις.
  • Οι κατεψυγμένες τηγανίτες χρειάζονται 6 έως 10 λεπτά- οι κατεψυγμένες χρειάζονται λιγότερο χρόνο.

2. Μέθοδος της τοστιέρας:

  • Τοποθετήστε μία τηγανίτα σε κάθε υποδοχή της τοστιέρας.
  • Ρυθμίστε την σε μεσαίο επίπεδο φρυγανίσματος.
  • Εάν χρειάζεται, φρυγανίστε ξανά σε χαμηλότερη ρύθμιση για να ζεσταθεί καλά.

Σημείωση: Αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων για αναθέρμανση, καθώς μπορεί να κάνει τις τηγανίτες να κρυώσουν και να στεγνώσουν γρηγορότερα.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να φτιάξω τηγανίτες εκ των προτέρων;

Ναι, μπορείτε να προετοιμάσετε τις τηγανίτες εκ των προτέρων. Αν και είναι καλύτερο να τις απολαμβάνετε φρέσκες για ένα δεκατιανό του Σαββατοκύριακου, η προετοιμασία μιας παρτίδας εκ των προτέρων είναι ιδανική για γρήγορο πρωινό τις καθημερινές. Απλώς ζεσταίνετε ξανά τον επιθυμητό αριθμό κάθε πρωί.

Μπορώ να παραλείψω τη ζάχαρη;

Οι περισσότερες συνταγές για τηγανίτες περιλαμβάνουν μια μικρή ποσότητα ζάχαρης (η συνταγή μας έχει 2 κουταλιές της σούπας για τέσσερις μερίδες). Ενώ μπορείτε να παραλείψετε τα γλυκαντικά, να έχετε υπόψη σας ότι η ζάχαρη συμβάλλει στην υφή. Χωρίς αυτήν, οι τηγανίτες μπορεί να γίνουν λαστιχένιες.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω νερό ή γάλα χωρίς γαλακτοκομικά αντί γι’ αυτό;

Βεβαίως! Αντικαταστήστε το κανονικό γάλα σε συνταγές για τηγανίτες με εναλλακτικά γάλατα ή γάλατα χωρίς γαλακτοκομικά. Προτιμήστε μια μη ζαχαρούχα ποικιλία και αντικαταστήστε την ακριβή ποσότητα που ορίζεται στη συνταγή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό, αλλά περιμένετε λιγότερο πλούτο και γεύση στις τηγανίτες που προκύπτουν.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι χωρίς γλουτένη ή αλεύρι ολικής άλεσης;

Για επιλογές χωρίς γλουτένη, ένα μείγμα αλεύρου χωρίς γλουτένη 1 προς 1 λειτουργεί καλά ως άμεσο υποκατάστατο του αλεύρου για όλες τις χρήσεις στη συνταγή μας Easy Basic Pancakes.

Όσον αφορά το αλεύρι ολικής αλέσεως, πρέπει να γνωρίζετε ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά. Αν το αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θα έχετε πιο λεπτό ζυμάρι, με αποτέλεσμα οι τηγανίτες να απλώνονται περισσότερο στο τηγάνι. Η γεύση και το χρώμα θα διαφέρουν επίσης, με μια αισθητή γεύση ολικής άλεσης. Ωστόσο, όταν οι τηγανίτες συνοδεύονται από βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου, η όποια διαφορά γίνεται αμελητέα. Για ισορροπία, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μείγμα από μισό αλεύρι ολικής αλέσεως και μισό αλεύρι ολικής αλέσεως.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *