The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Πώς να φτιάξετε χαβανέζικη πίτσα

Η κλασική χαβανέζικη πίτσα συνδυάζει σάλτσα πίτσας, τυρί, μαγειρεμένο ζαμπόν και ανανά. Αυτή η συνταγή πίτσας που αρέσει στο πλήθος ξεκινάει με τη σπιτική μου κρούστα πίτσας και ολοκληρώνεται με ένα πασπάλισμα από τραγανό μπέικον. Είναι αλμυρή, γλυκιά, τυρένια και αναμφισβήτητα νόστιμη!

hawaiian pizza fotor 2023122520248

Η χαβανέζικη πίτσα είναι υποτιμημένη. Συνδυάζοντας ανανά, τυρί και ζαμπόν, η χαβανέζικη πίτσα είναι γλυκιά, αλμυρή και τυρένια, όλα σε 1 μπουκιά. Είναι απλά η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ποικιλία πίτσας! Χρησιμοποιούμε τη σπιτική μου κρούστα για πίτσα και προσθέτουμε μπέικον από πάνω. Το μπέικον δεν είναι ένα παραδοσιακό συμπλήρωμα της χαβανέζικης πίτσας, αλλά όλα πάνε με μπέικον… σωστά;

Σπιτική ζύμη για πίτσα

Ας μιλήσουμε για σπιτική κρούστα πίτσας. Φτιάχνω αυτή τη ζύμη για πίτσα κάθε εβδομάδα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει λόγος που επιστρέφω σε αυτήν:

  • Η συνταγή είναι ιδανική για αρχάριους στο ψωμί
  • Απαιτούνται μόνο 6 συστατικά
  • Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι χωρίς χέρια
  • Τραγανές άκρες και αφράτο εσωτερικό
  • Τόσο, τόσο γευστικό

Αυτή η σπιτική ζύμη για πίτσα καταψύχεται καλά, ξεπαγώνει εύκολα και φουσκώνει όμορφα όταν ψήνεται. Πρόκειται για μια συνταγή με χοντρή κρούστα που μπορεί να χωρέσει μια εντυπωσιακή ποσότητα γαρνιτούρας. Αν έχετε μια στάση “περισσότερα είναι καλύτερα” σχετικά με τις γαρνιτούρες της πίτσας, αυτή η σπιτική ζύμη πίτσας είναι για εσάς!

Επιπρόσθετα της χαβανέζικης πίτσας

Χρησιμοποιήστε φρέσκα ή κονσερβοποιημένα κομμάτια ανανά. Για το ζαμπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ζαμπόν είτε καναδικό μπέικον. Τα δύο είναι παρόμοια σε γεύση και υφή, αλλά το καναδικό μπέικον είναι λίγο πιο άπαχο. Συνήθως χρησιμοποιώ καναδικό μπέικον. Τα ψίχουλα μαγειρεμένου μπέικον είναι προαιρετικά, αλλά προσθέτουν φοβερή γεύση και τραγανότητα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρεμμύδια σε φέτες.

Άλλο ένα μάθημα για εσάς: Η χαβανέζικη πίτσα δεν είναι στην πραγματικότητα χαβανέζικη- προέρχεται από τον Καναδά.

Χαβανέζικη πίτσα

Recipe by Melissa PreyCourse: SoupsDifficulty: Medium
Servings

8

servings
Prep time

2

hours 

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

920

kcal
Yield

one 12-inch pizza

Total time

1

hour 

10

minutes

Περιγραφή

Η συνταγή μου για τη ζύμη πίτσας δίνει περίπου 2 κιλά ζύμης, που είναι αρκετά για δύο πίτσες 12 ιντσών. Τα γαρνιτούρα που αναφέρονται παρακάτω είναι αρκετά για μία πίτσα 12 ιντσών με ανανά και ζαμπόν. Καταψύξτε την υπόλοιπη ζύμη πίτσας για μια άλλη φορά ή φτιάξτε δύο πίτσες διπλασιάζοντας τα υλικά για τις γαρνιτούρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κιλό ζύμη πίτσα από κατάστημα αντί για σπιτική.

Συστατικά

  • 1/2 συνταγή σπιτικής ζύμης για πίτσα (ή 1 κιλό ζύμη για πίτσα από κατάστημα)

  • 1 κουταλιά της σούπας (15ml) ελαιόλαδο, μοιρασμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας (8 γρ.) καλαμποκάλευρο

  • 1/2 φλιτζάνι (127 γρ.) σάλτσα πίτσας (σπιτική ή αγορασμένη)

  • 1 και 1/2 φλιτζάνια (6oz ή 168g) τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

  • 1/2 φλιτζάνι (75 γρ.) μαγειρεμένο ζαμπόν ή καναδικό μπέικον, κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο

  • 1/2 φλιτζάνι (82 γρ.) κομμάτια ανανά (κονσερβοποιημένα ή φρέσκα)

  • 3 φέτες μπέικον, ψημένο και θρυμματισμένο

Οδηγίες

  • Ζύμη: Προετοιμάστε τη ζύμη πίτσας μέσω του βήματος 3. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένη ζύμη πίτσας από κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι έχει ξεπαγώσει.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 246°C (475°F). Αφήστε τον να ζεσταθεί για τουλάχιστον 15-20 λεπτά, καθώς θα πλάθετε την πίτσα στο επόμενο βήμα. Αν χρησιμοποιείτε πέτρα πίτσας, τοποθετήστε την επίσης στο φούρνο για να προθερμανθεί. Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί ψησίματος ή ταψί πίτσας με 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίστε ελαφρά με καλαμποκάλευρο, το οποίο δίνει στην κρούστα επιπλέον τραγανότητα και γεύση.
  • Σχηματίστε τη ζύμη: Σπρώξτε την με γροθιές για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και καταψύξτε τη μισή ζύμη για μια άλλη φορά – δείτε τις οδηγίες κατάψυξης στη συνταγή για τη ζύμη πίτσας. Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας ελαφρά αλευρωμένα χέρια ή πλάστη, ισιώστε απαλά τη ζύμη σε δίσκο. Τοποθετήστε την στο προετοιμασμένο ταψί και, χρησιμοποιώντας ελαφρά αλευρωμένα χέρια, τεντώστε και ισιώστε τον δίσκο σε κύκλο 12 ιντσών, πάχους περίπου 1/2 ίντσας. Αν η ζύμη συρρικνώνεται καθώς προσπαθείτε να την τεντώσετε, σταματήστε αυτό που κάνετε, σκεπάστε την ελαφρά και αφήστε την να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά, και δοκιμάστε ξανά. Αφού σχηματίσετε έναν κύκλο 12 ιντσών, σηκώστε την άκρη της ζύμης προς τα πάνω για να δημιουργήσετε ένα χείλος γύρω από τις άκρες. Εγώ απλά τσιμπάω τις άκρες προς τα πάνω για να δημιουργήσω το χείλος. Αν χρησιμοποιείτε πέτρα πίτσας, τοποθετήστε τη ζύμη απευθείας σε μια λαμαρίνα φούρνου που έχει πασπαλιστεί με καλαμποκάλευρο. Καλύψτε ελαφρά τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, καθώς μαζεύετε τα υλικά για την πίτσα.
  • Καλύψτε και ψήστε την πίτσα: Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, πιέστε βαθουλώματα στην επιφάνεια της ζύμης για να αποφύγετε το φούσκωμα. Αλείψτε τη ζύμη με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Καλύψτε τη ζύμη ομοιόμορφα με τη σάλτσα πίτσας και, στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί, το ζαμπόν, τον ανανά και το μπέικον.
  • Ψήστε για 14-15 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο.
  • Κόψτε τη ζεστή πίτσα σε φέτες και σερβίρετε αμέσως. Καλύψτε καλά την πίτσα που περίσσεψε και φυλάξτε την στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Οδηγίες κατάψυξης και αναθέρμανσης παρακάτω.

Σημειώσεις

  • Οδηγίες κατάψυξης: για το πώς να καταψύξετε τη ζύμη της πίτσας. Μπορείτε να καταψύξετε την ψημένη και κρυωμένη πίτσα ή τα κομμάτια πίτσας. Τυλίξτε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τις τυλιγμένες φέτες σε ένα δοχείο ή μια σακούλα κατάψυξης. Καταψύξτε έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Οδηγίες για την αναθέρμανση: Ζεστάνετε ξανά την κρύα πίτσα που έχει περισσέψει στο φούρνο μικροκυμάτων ή καλύψτε την με αλουμινόχαρτο και ψήστε την σε ένα ταψί με επένδυση σε φούρνο 350°F (204°C) μέχρι να ζεσταθεί. (Περίπου 10 λεπτά για φέτες, 15-20 λεπτά για ολόκληρη πίτσα).
  • Ειδικά εργαλεία (σύνδεσμοι θυγατρικών): Πίτσα | Πινέλο ζαχαροπλαστικής | Κόφτης πίτσας
  • Ζύμη πίτσας ολικής άλεσης: Ζύμη για πίτσα με σιτάρι ολικής άλεσης: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική μου συνταγή ζύμης για πίτσα ολικής αλέσεως. Χρειάζεστε μόνο τη μισή ζύμη για να φτιάξετε 1 πίτσα, οπότε καταψύξτε την επιπλέον ζύμη σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες ή φτιάξτε 2 πίτσες.

Η χαβανέζικη πίτσα συνδυάζει γλυκές και αλμυρές γεύσεις για μια ευχάριστη εμπειρία πίτσας. Το αλμυρό ζαμπόν και το μπέικον συνδυάζονται όμορφα με τα γλυκά κομμάτια ανανά, ενώ το τυρί τα δένει όλα μαζί. Η παρασκευή χαβανέζικης πίτσας στο σπίτι σας επιτρέπει να την προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα των γαρνιτούρων ή να χρησιμοποιήσετε σπιτική ζύμη σε σχέση με τη ζύμη που αγοράσατε στο κατάστημα.

Για ένα εύκολο γεύμα το βράδυ της εβδομάδας ή μια διασκεδαστική δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο με την οικογένεια, η χαβανέζικη πίτσα είναι μια νόστιμη επιλογή για να ταρακουνήσετε τη ρουτίνα της πίτσας. Το μοναδικό μείγμα γεύσεων είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και τους επιλεκτικούς φαγάδες. Έτσι, την επόμενη φορά που θα λαχταρήσετε πίτσα, σκεφτείτε να δοκιμάσετε το χαβανέζικο στυλ. Η νόστιμη ισορροπία των γεύσεων μπορεί να την κάνει τη νέα σας αγαπημένη.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *